Höstens program

 Jazzklubben Härnösand


ÖBACKA JAZZ & BLUES HÖSTPROGRAM 2018

Metropol är som vanligt spelplats för Öbacka Jazz & Blues, förutom den 26 september och 5 december då vi är på Härnösands Teater. Årets Öbacka Jazz & Blues festival 2018, se separat programblad, klicka härklicka här (öppnas i nytt fönster).

 

 

Onsdag den 12 september kl. 20.00

Emborg/Heise Quartet

Jorgen Emborg keyboard, Mathias Heise harmonica, Per Michael Hansen kontrabas, elbas, Karsten Bagge trummor

Fantastiska munspelaren Mathias Heise från Danmark har slagit musikkritiker med häpnad. ”Den bästa jazzmunspelaren efter Toots” är omdömet hos många jazzskribenter. Här kommer Mathias med en rutinerad trio av danska toppmusikanter.  Jorgen Emborg är en lysande jazzpianist/kompositör och har bland annat spelat med Tolvan Big Band och en mängd internationella jazzmusiker, som Eddie Harris, Art Farmer, Joe Hendersen m,fl.

 

Onsdag den 19 september kl.20.00

Anna Pauline Jazz Quartet ”Swing in Movies”!

Anna Pauline Andersson sång, Jesper Kviberg trummor, Carl Orrje piano, Josef Kannebäck kontrabas

En lysande jazzsångerska som har rönt stor uppmärksamhet under de senaste åren. En begeistrad och flitig jazzbesökare på klubben utbrast ”den bästa jazzsångerskan jag hört på länge”. Ann Pauline kommer med sin eminenta stockholmsgrupp.

 

 

Onsdag den 26 september OBS kl. 19.30 HÄRNÖSANDS TEATER!

Norrbotten Big Band (NBB) med Edda Magnason

 

Edda Magnason porträtterade Monica Z och tog Musiksverige med storm. Nu får vi möta henne själv som sångerska, musiker och kompositör. Hon backas upp av Norrbotten Big Band – ett av landets bästa storband, lett av saxofonisten Håkan Broström som med Johan Lindström (Tonbruket) arrangerat Edda Magnasons egen musik.

En mix av jazz, pop, visa och klassiskt. ”Orädd art-pop i storbandsutstyrsel – en glimt av jazzens framtid” (NorrbottensKuriren). ”Magiskt! Det är en ynnest att få bege sig in i Eddas egensinniga musikaliska universum.” (Dagstidningen NSD).

Biljetter köps på Teatern måndag-fredag 11.00–13.00.

Biljetter kan också köpas via Härnösands Teaters webtjänst

OBS! Säsongskort gäller också för denna konsert!

220 kr icke medlem, 170 kr medlem, 170 kr stud. icke medlem, 120 kr stud. medlem

 

 

Fredag den 28 september kl. 20.00 BLUESKVÄLL

Knock Out Greg and the Jukes

Knock Out Greg sång/munspel, Gunnar Muwemba gitarr, Björn Viitanen gitarr, Marcus Andersson trummor

Legendariska munspelaren och sångaren Knock Out Greg blir ett kärt återbesök till Härnösand. Det blir en häftig blueskväll med detta fantastiska liveband.

Förköp Cityexperten  Härnösand

 

 

Onsdag den 3 oktober kl. 20.00 SPELAS IN AV JAZZRADION P2

Samuel Muntlin kvartett

Samuel Muntlin saxofon, Niklas Fernqvist, Filip Ekestubbe piano,

Hannes Sigfridsson trummor

 

Samuel Muntlin och Hannes Sigfridsson är uppväxta i Nordmaling och har gått på musikskolan  och de fortsatte sedan till Musikhögskolan där bägge två har tagit sin examen som jazzmusiker. Tillsammans med två unga flitigt anlitade musiker, Filip och Niklas bildar de en kvartett som för jazzen framåt i Sverige. De bjuder på egna tolkningar av kända jazzmelodier och egenskrivna sådana.

 

Onsdag den 10 oktober kl. 20.00

Kiralina Trio

Kiralina Salanday sång, Andreas Hellkvist hammondorgel, Jesper Kviberg trummor

Kiralina, Andreas & Jesper är en trio som spelar gospel, jazz och standards. Repertoaren hämtas huvudsakligen från Mahalia Jackson, Billy Holiday, Nina Simone, Frank Sinatra och Sam Cooke, för att nämna några. Låtarna är oftast de mer välkända och omtyckta, men framförs med lite nya grepp och fräschör. Kiralina är uppväxt i Kanada och det var i kyrkan hon började sjunga gospel, numera bor hon i Sverige och sjunger i många olika sammanhang.

 

Onsdag den 17 oktober kl. 20.00

Helin-Mari Arder/Andy Fite med gäst Hasse Bergfors

Andy Fite sång/gitarr, Helen-Mari Ander sång, Magnus Petersen kontrabas, Arild Wahl trummor, gästsolist Hasse Bergfors trumpet/flygelhorn

Konsert i legendariska sånggruppen Lambert, Hendricks and Ross anda. Sångaren och gitarristen Andy Fite från New York och den estniska sångerskan Helin-Mari Arder. Hasse Bergfors gästar på speciellt utvalda låtar.

 

Onsdag den 24 oktober kl. 20.00

Karl Olandersson kvartett

Karl Olandersson trumpet/sång, Magnus Hjort piano, Martin Sjöstedt kontrabas, Daniel Fredriksson trummor

Karls nya skiva ”Simple as that” från 2017 har fått lysande omdömen. Här kommer Karl med sin nya kvartett och gör en Norrlandsturné.  Karl spelar i de flesta sammanhang och är en flitigt anlitad trumpetare. Magnus Hjort har hörts tidigare på Metropol oftast då med danska grupper, Magnus bor i Köpenhamn.

 

Onsdag den 31 oktober kl. 20.00

Ellas Kapell feat. Erik Tengholm

Lovisa Jennervall sång, Manne Skafvenstedt piano, Anders Langørgen kontrabas, Edvin Fridolfsson trummor, Erik Tengholm trumpet

Lovisa Jennervall var bara tio år när hon bestämde sig för att bli jazzsångerska. Det var hemma på Trumpetgatan i Härnösand. Nu går hon sista året på Kungliga Musikhögskolan kandidatutbildningen i jazz. Tillsammans med tre musikerkollegor startade de det här Ella Fitzgerald- projektet med en repertoar som innehåller de låtar som vi förknippar mest med Ella, men också några doldisar. Vi bjuds på härlig skön swing som Ella säkert skulle ha gillat. För kvällen har de också med den unga stjärntrumpetaren Erik Tengholm

 

Lördag den 3 november kl. 20.00 BLUESKVÄLL! Claes Yngström Blue Devils

kl 19.00-ca 19.40 Förband! Jocke Bäck Band

 

Claes Yngström sång/gitarr, Uffe Åhman trummor, Patrik Steen gitarr/slide/sång, Robert Ivansson el och kontrabas, Christer Ring munspel

Claes Yngström behöver ingen närmare presentation för blues- och rockpubliken. Claes har blivit 65 men som han säger:” Min principinställning har under hela resan varit att köra på så länge det verkligen känns kul, och det är det fortfarande!”

Hans nya bluesband spelar ”gammelblues” blues på eget vis med klassiska låtar av Muddy Waters, Howlin Wolf, Jimmy Reed Sonny Boy, Bo Diddley m.fl.

Förköp City Experten Härnösand

 

Onsdag den 7 november kl. 20.00

Amanda Ginsburg

Amanda Ginsburg sång, Joel Karlsson tenorsax, basklarinett, Filip Ekestubbe piano, Leif Eriksson kontrabas, Ludwig Eriksson trummor

Den 27-åriga jazzsångerskan har fått årets Olle Adolphsons stipendium på 25 000 kr. Juryn skriver: Inte sedan Monica Zetterlund har jazz på svenska låtit så chosefri och självklar som när Amanda sjunger.  Ginsburg är utbildad på Musikhögskolan i Stockholm och nyligen släppt sin debutskiva ” Jag har funderat på en sak”. Amanda kommer med nya unga stjärnmusiker på den svenska jazzscenen.

 

Onsdag den 14 november kl. 20.00

Ali Djeridi kvartett

Ali Djeridi trummor, Krister Andersson saxofon, Leo Lindberg piano, Palle Danielsson kontrabas

Ali säger själv: Detta är en drömgrupp för mig som jag har satt ihop. Ali har haft en långvarig musikerrelation med Krister Andersson sedan sent 80-tal. Leo är, trots sina unga år, en redan väletablerad jazzpianist, på internationell nivå. Palle Danielsson är världsbasisten som spelat med namn som Jan Garbarek, Keith Jarret, Charles Lloyd m.fl.

 

Onsdag den 21 november kl. 20.00

Karolina Almgren Project

Karolina Almgren sopransaxofon, Martina Almgren trummor/percussion, Isa Savbrant kontrabas, Malin Almgren trummor/percussion, Svante Henrysson cello

Saxofonisten och kompositören Karolina Almgren var 2017 tvåfaldigt nominerad till Svenska Radion P2:s pris Jazzkatten. Dels som Årets musiker och tillsammans med sin syster Malin kammade Karolina hem priset för Årets grupp med Sisters of Invention!

Karolina Almgren Projekt är Karolinas senaste initiativ. Gruppen spelar nykomponerad jazzmusik som blandas med visor och standards i ny tappning. Bandet fokuserar på sväng, rytm och starka melodier. Den spännande sättningen gör musiken ny och fräscht och njutbar.

 

FÖRBAND Kl 19.00 Esteteleverna Minela och Tindra. 

"Vårt uppträdande kommer att bestå av sång från Minela, det kommer bland annat bjudas på Adele, Sia och mycket mer som kommer att kompas på piano av Tindra."

 

 

 

Onsdag 28 november kl. 20.00

Daniel Karlsson trio

Daniel Karlsson piano, Christian Spering kontrabas, Fredrik Rundqvist trummor

Ända sen debuten med deras första album Das Taxibåt 2013 har trion gjort succé både här hemma och ute i Europa, fått strålande recensioner och vunnit priser. Det här en trio som sticker ut med sitt strålande och lekfulla och nyskapande spel. Musik som det är verkligen roligt och spännande att lyssna på.

 

 

Fredag den 30 november kl. 20.00 BLUESKVÄLL!!!

Headline Bluesband

FÖRBAND! kl 19.00- ca 19.40 Chris O'Berg Band

 

Headline Blues Band är ett bluesband från Umeå som står med ena foten i West Coast Blues och den andra i den soulfyllda musiken från New Orleans.

Vinnare av Swedish Blues Challenge 2016. Influenser Sven Zetterberg, Taj Mahal, Jools Holland, Dr. John, Professor Longhair, Albert King, T-bone Walker, Otis Spann.

 

Johan Öhman piano/sång, Ulf Sundqvist trummor, Ulph Johansson gitarr/sång, Thomas Fredlander bas

Förköp Cityexperten  Härnösand

 

 

Onsdag den 5 december kl. 19.30 HÄRNÖSANDS TEATER

Peter Asplund; THE CHRISTMAS FEELING feat. Isabella Lundgren, Vivian Buczek, Anna Jalkeus & High Coast Jazz Orchestra

En församling förstklassiska musiker som kommer att ge oss den rätta Julstämningen. Peter Asplund är både en finlirande trumpetare och en utmärkt sångare.  Dessutom har han sitt eget storband. Sångerskorna Isabella Lundgren och Vivian Buczek är välkända och populära hos vår publik.  Anna Jalkeus är en ny bekantskap för oss. En eminent sångerska och harpist av internationell klass. 25-årsfirande High Coast Orchestra har aldrig varit bättre.

 

Biljetter köps på Härnösands Teater måndag-fredag 11.00–13.00. Biljetter kan också köpas via Härnösands Teaters webtjänst OBS! Säsongskort gäller också för denna konsert

270 kr  icke medlem, 220 kr medlem, 170 kr stud. icke medlem, 120 kr stud. medlem

 

 

 

 

INFO

Program- och öppettider

Onsdagar öppet från kl. 19.00 Konsertstart 20.00

Fredagar/lördagar öppet från 18.30 konsert 20.00

Medlemmar betalar alltid lägre entré

 

Säsongskort vår eller höst

Vuxen                     1000:- inkl entré  stud 300:-

 

Medlemskort/år 1/1-31/12-2018

Vuxen/pensionär    200:-                entré 150:-

Studerande              100:-                entré    50:-

 

Entré för icke medlem

Vuxen                                                        200:-

Studerande                                              100:-

 

Medlem övriga jazzklubbar                   150:-

 

Biljettpriser blues: Ej medlem 250:- medlem 200:-

Stud medlem 100:- ej medlem 150:-

 

Medlemskort går även att köpa via BG 5601-6249

OBS! Medlemskort/säsongskort berättigar inte till inträde om lokalen är fullsatt, så kom i tid till våra populära konserter, förbokade biljetter hämtas 15 minuter före konserten

Vi reserverar oss för eventuella ändringar

 

 

 

 

JAZZ & BLUES PÅ METROPOL

HÖSTEN 2018

 

Köpmangatan 11

 

www.obackajazzoblues.se

Öbacka Jazz & Blues

070-3428745

 

ÖJB sponsras av:

Svensk Jazz,  Musik Västernorrland, Castanea AB, Kåjaw Fastighets AB,  Härnösands Kommun,  Fastighets AB Ponord,  Crimo Creative AB, Edmo Lift AB, Stripe Profil AB, City Experten,  Stefan Brattfeldt Personalutveckling AB, Mäklarhuset Härnösand, Skog o Sånnt Älandsbro,  Trauma Pedagog Per Mossegård, Absolicon Solar Collector AB,

S-Geo  Markundersökningar Sune Sjögren 070-2676969, Westlings Mattor o Kakel, Härnösands Handelsförening,  Handelsbanken,  Metropol, First Hotel Härnösand, Kopieringsbyrån Forhaug & Co AB