Jazzklubben Härnösand

 

ÖBACKA JAZZ & BLUES VÅRPROGRAM 2018

 

Söndag den 21 januari kl. 15.00 OBS! Säsongsstart!

Andrea Motis & Joan Chamorro Quintet

Andrea Motis, trumpet/sång. Esteve Pi, trummor. Josep Traver, gitarr. Joan Chamorro, kontrabas. Ignasi Terraza, piano.

Sångerskan och trumpetaren Andrea Motis från Barcelona är en ”Rising star” på jazzscenen i Europa. Motis kommer från Sant Andreu, storbandet som består av begåvade ungdomar från Barcelonaområdet, men nu står Andrea Motis på egna ben. Det är Joan Chamorro som har startat ungdomsstorbandet, här med sin kvintett tillsammans med Andrea Motis.

I samarbete med Musik Västernorrland

 

Fredag den 26 januari kl. 20.00 BLUESKVÄLL

Sam Rocket & His Blues Prisoners

Per Näsman sång/munspel, Jens Larsson gitarr, Fredrik Humlin piano, Gunnar Viksten kontrabas, Jon-Erik Jonasson trummor och Martin Berger saxofon

Det här är både ren rhythm'n'blues och svettig jump blues när Sam Rocket & His Blues Prisoners serverar de bästa låtarna från 50-talet med en enorm glöd och spelglädje.

Förköp City Experten i Härnösand

 

Onsdag den 31 januari kl. 20.00

BURN

Karin Hammar trombone, Hildegunn Øiseth trumpet, Shannon Mowday barytonsax/altsax/basklarinett, Sandra Hempel gitarr, Ida Gormsen bas, Julie Saury trummor

En supergrupp med endast kvinnliga jazzmusiker. Välkända toppnamn som svenskan Karin Hammar, norska trumpetaren Hildegunn Øiseth, tyska gitarristen Sandra Hempel m.fl.

I samarbete med Musik Västernorrland

 

Onsdag den 7 februari kl. 20.00

Stockholm Jazz Trio

”Tribute to the Great Piano Trios”

Daniel Tilling piano, Jan Adefelt kontrabas och Jesper Kviberg trummor

Alltsedan starten 2009 har Stockholm Jazz Trio gjort sina personliga tolkningar av pianotriohistorien. Kvällen blir en musikalisk resa med musik från Jan Johansson, Oscar Peterson, Bille Evans, McCoy Tyner, Ahmad Jamal, Thelonious Monk, Chick Corea, Duke Ellington, Count Basie m.fl.

Förband kl. 19.00 – 19.40 MOLTE BAND från Birka Folkhögskola

 

Onsdag den 14 februari kl. 20.00

CBQ Contemporary Bebop Quintet

Ulf Adåker trumpet, Stefan Isaksson tenorsax, Ivar Lindell kontrabas, Göran Strandberg piano, Gilbert Matthews trummor

Legendariska CBQ har varit verksamma under många decennier och är fortfarande på gång. Trumpetaren Ulf Adåker, är en framstående jazztrumpetare. Tenorsaxofonisten Stefan Isaksson är en av de bästa saxofonisterna i Sverige. Pianisten Göran Strandberg, bördig från Örnsköldsvik, tillsammans med rutinerade kompet bildar en stadig grund.

 

Lördag den 17 februari kl. 13.00 - ca 15.00 MARDI GRAS

Barfota Jazzmen, Delta Seven och Lena Stompers

Dixieland på en lördag eftermiddag, kan det bli bättre! Några av länets bästa band i den genren bjuder på lättsam gladjazz under några timmar på eftermiddagen.

 

Onsdag den 21 februari kl. 20.00

Johan Hörlén - Fredrik Norén kvintett

Johan Hörlén alt-sopransax, Fredrik Norén trumpet, Per Nordgren gitarr, Patrik Grundström kontrabas, Calle Rasmusson trummor

Johan Hörlén är ett toppnamn i Europa. Johan spelar i WDR Big Band, baserat i Köln där han är en flitigt lanserad solist. Fredrik Norén är en välkänd jazztrumpetare, ledare för Stockholm Jazz Orchestra och musikalisk ledare för länsstorbandet High Coast Jazz Orchestra. Calle Rasmusson är en av Sveriges svängigaste trumslagare. Västernorrlänningarna Per Nordgren, gitarr, och Patrik Grundström på kontrabas är musikprofiler från Härnösand.

 

Lördag den 24 februari kl. 20.00 BLUESKVÄLL

Lena & The Slide Brothers

Lena Lindroos sång/bas, Matti Kettunen sång/gitarr, Ykä Putkinen sång/gitarr, Juha Litmanen trummor

Gruppen fick priset ”Finnish Blues Award 2017”, årets artist/band, årets låt. Finlands representant i EBU European Blues Challenge 2016. Bandet bildades 2009. Ett nytt spännande finskt bluesband som kommer till oss för första gången.

Förköp City Experten

 

Onsdag den 28 februari kl. 20.00

Hellskotta

Sofi Hellborg alt & sopransax, Göran Abelli trombon, Erik Skott gitarr, Robert Fuchs elbas, Andreas Baw trummor

Sofi Hellborg är en internationell musiker. Som ung bodde hon Kamerun i Västafrika och har också bott och jobbat som proffsmusiker i London och Paris. Hon är inspirerad av afrikansk musik och tillsammans med gitarristen Erik Skott bildade de gruppen Hellskotta som spelar funkig afro-beat i bl.a. Fela Kutis anda.

 

Onsdag den 7 mars kl. 20.00

The Paterson Project featuring Erik Söderlind & Neal Miner

Ben Paterson sång/piano, Erik Söderlind gitarr, Neal Miner kontrabas

Ben Paterson är en New York-baserad pianist och sångare i Oscar Petersons och Nat King Coles tradition. Neil Miner hör till favoritbasisterna bland New Yorks jazzmusiker och klubbar. Erik Söderlinds briljanta gitarrspel har vi kunnat njuta av flera gånger på Metropol.

Sammantaget spelar den här trion njutbar, svängig jazzmusik av världsklass.

I samarbete med Estrad Norr

 

Onsdag den 14 mars kl. 20.00

Tom-Eddye Nordén trio med den spännande sångerskan Frida Selander som gäst. Frida kunde man höra i Go kväll i TV förra veckan där hon gjorde stor succé.

FÖRBAND: Trubadix, kl 19.00 - ca 19.40

 

Onsdag den 21 mars kl. 20.00

Tia Fuller Quartet

Tia Fuller sopran-altsaxofon, Mimi Jones kontrabas, Shamie Royston piano, Joe Dyson trummor

Besök från USA med en av de hetaste kvinnliga saxofonisterna i jazz för närvarande i världen. Tidigare var hon kapellmästare i världsartisten Beyoncés band och hon har spelat i Vita Huset för Obama. Tia är också professor i jazz vid Berklee College of Music i Boston. Mimmi Jones, suverän basist och sångerska som börjar skapa sig en egen karriär i USA. Shamie Royston, pianist och äldre syster till Tia, är en kraftfull och energisk jazzpianist. Trummisen Joe Dyson meriterad musiker med ett imponerade CV.

Förband kl. 19.00 – 19.30 BAE Quintet vann en tävling som bästa unga jazzgrupp 2016 på Fasching. I samarbete med Musik Västernorrland

 

Fredag den 23 mars kl. 20.00 BLUESKVÄLL !

Bill Öhrström & Top Dogs

Bill Öhrström sång/munspel, Sverker Blomberg gitarr/sång, Erik Pettersson hammond/sång, Patrik Norrman bas, Thomas Lingman trummor

Kärt återbesök av sångaren och munspelaren Bill Öhrström och Top Dogs som består av en samling rutinerade och mycket duktiga bluesmusiker. Bill är en av de stora bluessångarna i Sverige. Bil har spelat många gånger på Metropol och har alltid levererat toppkonserter.

Förköp City Experten Härnösand

 

Onsdag den 4 april kl. 20.00

Miriam Aïda: Quatro Janelas

Miriam Aïda- sång, Mats Andersson - 7-strängad akustisk gitarr, Ola Bothzén - slagverk, Finn Björnulfson – slagverk

Med stor passion för brasiliansk musik och med texter av fyra brasilianska poeter och svenska visor i brasilianska tolkningar. Den svensk-marockanska sångerskan Miriam Aïda turnerar över hela världen och hennes mjuka, melankoliska röst passar den här musiken perfekt. Den fenomenale gitarristen Mats Andersson har den legendariske brasilianska gitarrlegenden Baden Powell som en förebild.

Förband 19.00-19-40: Alma&Madde

 

Onsdag den 11 april kl. 20.00

Sinne Eeg Group

Sinne Eeg sång, Jacob Christoffersen piano, Lennart Ginman kontrabas, Zoltán Csörsz trummor

Vi är mycket glada över att ha Sinne Eeg tillbaka på Metropols scen. Sen sist har hon stärkt sin position som Skandinaviens kanske bästa jazzsångerska och turnerar runt om i världen. Hon är influerad av sångerskor som Nancy Wilson, Betty Carter och Sarah Vaughan men med en personlig touch av skandinavisk melankoli. Hennes komptrio lever helt upp till hennes höga krav, inte minst den suveräne pianisten Jacob Christoffersen.

I samarbete med Musik Västernorrland.

Förband 19.00-19.40 TENK

 

Onsdag den 18 april kl. 20.00

NORRLAND

Jonas Knutsson saxofoner, Johan Norberg gitarr

Jonas och Johan kommer från Västerbotten men bor nu båda i Stockholm. Deras första CD inspirerades av gamla foton från Västerbotten och fick heta Norrland. Så småningom blev det turnéer runt om i Sverige och Europa, teatermusik till föreställningen ”Västerbotten” och tre CD. Och så musiken… Kanske du hör vårens takdropp och lervällingen. Sparkföre på april-skaren. Epatraktorn och höfläktarna. Snöskotern på fullt varv och mygghelvetet.

FÖRBAND: Duo Vox, kl 19.00 - ca 19.40

 

Fredag den 20 april kl. 19.30 OBS TEATERN I HÄRNÖSAND

High Coast Jazz Orchestra - 25-årsjubileum

Gästartister Rigmor Gustafsson, Dick Oatts och Fredrik Lindborg

Länsstorbandet High Coast Jazz Orchestra firar 25-årsjubileum med en stor baluns på Teatern. Hasse Bergfors och Bengt Lindgren startade HCJO redan1993. En gäst som inte behöver någon närmare presentation är Rigmor Gustafsson. Dick Oatts har varit HCJO:s mentor sedan starten. Dick spelar med Vanguard Jazz Orchestra och är professor på Tempelton University i Philadelphia, och tidigare medlem i Thad Jones/Mel Lewis Big Band.

OBS, biljetter köps på Teatern i Härnösand måndag-fredag mellan kl. 11.00 och 13.00.

I samarbete med Musik Västernorrland

 

Onsdag den 25 april kl. 20.00

Ellen Andrea Wang

Ellen Andrea Wang sång/kontrabas, Andreas Ulvo keyboards, Erland Dahlen trummor

En av de nya unga norska jazzmusikerna är basisten/sångerskan/kompositören och bandledaren Ellen Andrea Wang. Ellen spelade för några år sedan på Metropol med gruppen Pixel. Ellen blandar gärna in pop i sin jazzmusik och blandar det till en melodisk och spännande mix.

 

Lördag den 28 april kl. 20.00 BLUESKVÄLL !

Marino Valle Band

Marino Valle sång/munspel, Henrik Pilquist gitarr, Matti Ollikainen piano/orgel, Mikael Fahleryd bas, Jim Ingvarsson trummor

Säsongen avslutas med ett västkustband som spelar blues, Southern soul och rhythm & blues. Marino Valle har en fantastisk röst och kallas också ”mannen med den gyllne strupen”. Matti Ollikainen är en suverän klaviaturman som hörs i många olika sammanhang.

Förköp City Experten

 

 

INFO

Program- och öppettider

Onsdagar öppet från kl. 19.00 Konsertstart 20.00

Fredagar/lördagar öppet från 18.30 konsert 20.00

Medlemmar betalar alltid lägre entré

 

Säsongskort vår eller höst

Vuxen 1000:- inkl entré stud 300:-

 

Medlemskort/år 1/1-31/12-2017

Vuxen/pensionär 200:- entré 150:-

Studerande 100:- entré 50:-

Entré för icke medlem

Vuxen 200:-

Studerande 100:-

Medlem övriga jazzklubbar 150:-

 

Biljettpriser blues: Ej medlem 250:-medlem 200:-

Stud medlem 100:- Ej medlem 150:-

 

Medlemskort går även att köpa via BG 5601-6249

OBS! Medlemskort/säsongskort berättigar inte till inträde om lokalen är fullsatt, så kom i tid till våra populära konserter

Vi reserverar oss för eventuella ändringar

 

 

 

 

 

 

 

 

JAZZ & BLUES PÅ METROPOL VÅREN 2018

 

Köpmangatan 11

 

www.obackajazzoblues.se

Öbacka Jazz & Blues

070-3428745

 

ÖJB sponsras av:

Svensk Jazz, Musik Västernorrland, Castanea AB, Kåjaw Fastighets AB, Härnösands Kommun, Fastighets AB Ponord, Crimo Creative AB,

Edmo Lift AB, Stripe Profil AB, City Experten,

Stefan Brattfeldt Personalutveckling AB, Mäklarhuset Härnösand, Skog o Sånnt Älandsbro, Trauma Pedagog Per Mossegård, Absolicon Solar Collector AB,

S-Geo Markundersökningar Sune Sjögren 070-2676969, Westlings Mattor o Kakel, Härnösands Handelsförening, Handelsbanken, Metropol, First Hotel Härnösand, Kopieringsbyrån Forhaug & Co AB