Om ÖJB

Öbacka Jazz&Blues förlorade i slutet av 2021 en varm jazzvän och entusiast i och med Kjell-Arne Danemos bortgång. Kjell-Arne var sedan över 20 år medlem i styrelsen och klubbens bokare.


Läs fina minnesord här:

- Svensk Jazz minns Kjell-Arne Danemo

- Orkesterjournalen minns Kjell-Arne Danemo


Foto: Maria-Thérèse Sommar

Om Öbacka Jazz & Blues


Öbacka Jazz & Blues är en ideell förening som ska "vidmakthålla, stimulera och utveckla jazz- och bluesintresset i Härnösandsregionen, genom att arrangera regelbundna speltillfällen för lokala, regionala och rikstäckande grupper".


Styrelsen arbetar helt ideellt - dvs. inga arvoden betalas till ledamöterna. Samtliga intäkter går till verksamheten, som omfattar ett 40-tal arrangemang av jazz- och blueskonserter varje år.


Föreningen samverkar med Musik i Västernorrland, Härnösands Musiksällskap, Estrad norr samt andra jazzklubbar i den norra regionen.


Sedan 2019 är Bryggeriet i Härnösand klubbens spellokal.


Årets Jazzklubb 2017

2017 blev Öbacka Jazz & Blues den första klubben någonsin att utses till Årets Jazzklubb av Svensk Jazz, med motiveringen:

"Öbacka Jazz & Blues är lite som humlan som inte ska kunna flyga. Men som den flyger! Eftersom det är första gången priset delas ut har konkurrensen varit hård. Ändå var beslutet lätt. Jazzklubben har förutom att ge Härnösandsborna mängder med jazz av absoluta internationella toppklass också agerat nav i regionen och tillsammans med andra jazzklubbar gjort att jazzen nått många fler. Förutom detta får gänget bakom Öbacka Jazz & Blues utmärkelsen för sin omfångsrika och kvalitativa verksamhet som riktat sig till alla åldrar, allt detta i en alldeles unik konsertlokal. Stort grattis och framförallt tack för era insatser för svensk jazz!"


Lokalen som nämndes var den anrika Metropol där klubben huserade i nästan 20 år, tills den stängdes 2019.


Tillbakablick

Här kan du ladda ned samtliga klubbens programblad från 2001!

Programblad vår 2001 - vår 2019 (41, 2 MB)

Programblad höst 2019 - vår 2020 (2,7 MB)

Programblad höst 2020 (47 kb)

Programblad vår 2022 (920 kb)